Griekse bifteki oftewel Griekse hamburgertjes gevuld met feta of kaas.

14 30 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr runder gehakt
  • 1/2 witte ui
  • 1 klein scheuje olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ei
  • 1-2 el broodkruim
  • 1 snufje zout en peper
  1. Voor de vulling:
  2. 35 gram feta (of eventueel andere kaas)
  3. een paar blaadjes verse peterselie
  4. Begin met het fijnsnijden van het uitje, snipper het uitje in hele kleine stukjes. Meng daarna het gehakt met het gesnipperde uitje, de olijfolie, oregano, paprikapoeder, het ei, het broodkruim en de zout en peper. Meng het gehaktmengsel goed met je handen door elkaar en maak er ongeveer 8 kleine burgertjes van. Verkruimel in een ander bakje de feta met een vork. Snijd de peterselie heel fijn en voeg deze toe aan de feta en meng dit door elkaar.
  5. Pak 1 burgertje en leg hier ongeveer een halve tot 1 eetlepel van het fetamengsel in het midden neer. Leg er dan een ander burgertje bovenop en duw de zijkantjes een beetje op elkaar. Ga zo door totdat je 4 gevulde burgertjes over hebt.
  6. Je kan de burgertjes grillen op bijvoorbeeld de barbeque, in de grillpan, tostigrill of gewoon in een koekenpan. Bak/grill de burgertjes ongeveer 3-5 minuten per kant totdat ze gaar zijn.
  7. Lekker met een Griekse salade en gebakken aardappelschijfjes.
Love to Cook