Griekse balletjes in tomatensaus

10 0 0 5
Aantal personen:
  • 1 snee wit brood zonder korst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 300 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 2 tl peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gr)
  1. Verkruimel het sneetje brood.
  2. Pel en snipper de knoflook en de sjalot.
  3. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in stukjes.
  4. Vermeng het gehakt met het broodkruim, knoflook, sjalot, het losgeklopte ei, de mosterd, peper en zout, kaneelpoeder en de helft van de peterselie en vorm er kleine balletjes van.
  5. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de balletjes hierin rondom bruin en gaar.
  6. Voeg de puree en de tomaat toe en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes koken.
  7. Bestrooi de gehaktballetjes met de rest van de peterselie en dien op.
Mystica
Meer inspiratie

GrieksVleesHoofdgerecht