grieks gevulde courgetten

30 40 4 5
Aantal personen:
  • 4 middelgrote courgetten
  • 500 gr rundsgehakt
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels tijm
  • 2 eetlepels basilicum
  • 1 rode paprika
  • 1 dl olijfolie
  • 0.5 dl witte wijn
  • 6 eetlepels geraspte kaas
  1. De oven op 200 graden C. voorverwarmen, de courgettes wassen en in de lengte doormidden snijden. Schraap met een eetlepel een deel van het binnenste eruit. Smeer de courgettes met ongeveer 2 eetlepels olijfolie in. Leg ze in een ovenschaal die met 2 eetlepels olijfolie is ingesmeerd. Zet in de oven voor 20 minuten zodat ze iets zacht worden. Snipper de sjalotjes en knoflook. snijd de tijm en basilicum fijn en de paprika in kleine stukjes. Doe de resterende olie in een pan en fruit de knoflook en sjalotjes. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Voeg basilicum, tijm, paprika en naar smaak peper en zout toe. Blus af met de wijn en laat ongeveer 10 minuten garen op middelhoog vuur. Regelmatig roeren. Doe het mengsel in de courgettehelften, schep er de kaas over en zet ze in de oven ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
hildeke3105