Grieks garnalen ovenpannetje met feta.

4 30 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr grote gepelde garnalen
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 2 tomaten ontveld in blokjes
  • 50 gr feta verkruimeld
  • 1 snuf gedroogde oregano
  • peper en zout uit de molen
  • 2 ovenschaaltjes
  • olijfolie
  1. Ik had geen juiste ovenschaaltjes. Of ze waren te groot of te klein voor dit gerecht, daarom koos ik de minipannetjes. Kwamen die ook weer eens de kast uit.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1 el olijfolie in een pannetje en stoof de gesnipperde ui zacht. Pel ondertussen de tomaat en snij deze in blokjes. Voeg de tomaat en de gesnipperde knoflook toe en smoor alles tot een zachte saus en breng dit op smaak met de oregano en peper en zout uit de molen..
  3. Wrijf 2 ovenschaaltjes in met olie en bedek de bodempjes met de helft van het tomatenprutje. Leg daarop de gepelde garnalen en top af met de rest van de saus. Verkruimel er de feta over. Laat 20 minuten in de oven garen en.... smullen maar.
Love to Cook