Grieks broodje kip

7 20 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr kipfilet
  • 2 Italiaanse bollen of pitabroodjes
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • 200 gr tzatziki zelfgemaakt of kant en klaar
  • vers gemalen peper
  • 1 el gyroskruiden
  1. Een lekkere eenvoudige broodmaaltijd met kip.Je kunt dit als hoofdgerecht eten, met een lekkere salade erbij of als uitgebreide lunch. Het broodje is belegd met heerlijke gekruide kip, tzatziki, rode ui en ijsbergsla. Echt een aanrader als je ‘s avonds niet zoveel tijd hebt of als je tussen de middag een wat uitgebreidere lunch wilt.
  2. Ga je zelf tzatziki maken? Doe dit dan als eerst. Het lekkerst is het nog om het een dag van te voren te maken, zodat de knoflooksmaak nog beter naar voren komt.
  3. Voor de tzatziki meng je de yoghurt met de olijfolie en de knoflook.
  4. Rasp de komkommer boven de yoghurt en meng dit ook door de yoghurt, breng de tzatziki verder op smaak met zout en peper.
  5. Begin met het schoonmaken van de kipfilet, soms zitten er van die vet stukjes aan die ik altijd wegsnijd.
  6. Daarna snij je de kipfilet in kleine blokjes, die je aanmaakt met de gyroskruiden.
  7. Vervolgens bak je de kip in circa 5-7 minuten mooi gaar in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
  8. Ondertussen snijd je een rood uitje in mooie ringen en beleg je de Italiaanse bollen (of 2 pitabroodjes) met een laagje tzatziki, wat ijsbergsla en de uienringetjes.
  9. Schep tot slot de kip er nog op en het is klaar om te gaan smullen.
  10. Heel simpel en erg lekker, een ideale snelle hap voor een hitte dag.
  11. Snel....... en lekker niet lang ervoor in de keuken.
  12. Wil je liever de tzatiki zelf maken?500ml Griekse volvette yoghurt (echt dikke yoghurt), 1 komkommer, 2 a 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel dille (gedroogd), 1/2 citroen, olijfolie, peper en zout.Tip: zorg voor echte dikke yoghurt (met een stevige kwarkachtige structuur) om de tzatziki goed stevig te houden aangezien je later de komkommer, olijfolie en citroensap gaat toevoegen.Voorbereiding
  13. Was de komkommer. Snijd de beide kontjes er af en rasp de komkommer (grove reepjes) boven de zeef/fijne vergiet. Laat de komkommer goed uitlekken. Om dit te versnellen kun je het beste met een vork de komkommerreepjes tegen de wand van het vergiet of de zeef aandrukken om het grootste vocht eruit te drukken.BereidingswijzeDoe de yoghurt in een mengkom en knijp 2 a 3 teentjes knoflook boven de yoghurt uit. Voeg een eetlepel olijfolie toe. Strooi een eetlepel gedroogde dille uit over het mengsel. Voeg tot slot het sap van een halve citroen toe (denk om de pitjes) en als laatste meng je de uitgelekte komkommer door het yoghurtmengsel. Meng het geheel tot een mooie massa. Voeg naar smaak zout en peper toe. Met de peper mag je best royaal zijn, met de zout even oppassen.Laat de Tzatziki minimaal een aantal uur opstijven in de koelkast. Hierdoor trekken ook de diverse smaken beter in de Tzatziki. Het beste kun je de tzatziki een avond van te voren maken.
Love to Cook