Gratin van vis

50 50 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr witte vaste vis
  • 400 gr bladspinazie
  • 300 gr gemalen kaas
  • 20 gr chapelure
  • 100 cl melk
  • 60 gr boter
  • blanke roux
  • 1 kg krielaardappeltjes
  • gehakte peterselie
  1. Verwarm de melk in een kookpan
  2. Voeg er ong.200gr gemalen kaas aan toe en breng op dikte met blanke roux
  3. Stoof de spinazie in een beetje boter, kruid met peper en zout
  4. Bestrijk een ovenschotel met een beetje boter en spreid er de spinazie in uit
  5. Leg de vis op de spinazie kruid bij en overgiet met de kaassaus
  6. Overstrooi met de rest van de kaas en de chapelure
  7. Bak ongeveer 30 min in een voorverwarmde oven op 180°
  8. Kook ondertussen 1kg krielaardappeltjes
  9. Leg deze nadat de vis klaar is in de ovenschotel rond de vis en bestrooi met wat fijngehakte peterselie
Dekoninckpatri