Gratin van vers fruit en amandelroom

250 0 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 250 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • 1 el bloem
  • 250 ml slagroom
  • 100 g amandelschilfers
  • 2 peren
  • 1 banaan
  • 2 sneden verse ananas
  • 2 groene appels
  • 4 aardbeien
  • 20 g bruine suiker
  • 2 el Solo Vloeibaar
  1. Kook de melk met het opengesneden vanillestokje 5 minuten. Klop de eierdooiers op met de suiker en bloem. Meng goed dit met de gekookte melk. Plaats het geheel op een zacht vuurtje en roer 5 minuten om. Laat afkoelen.
  2. Klop de slagroom op en meng hem onder het afgekoelde mengsel. Voeg de amandelen toe.
  3. Schil en snij het fruit in grote stukken. Bak 2 minuten met bruine suiker en Solo.
  4. Doe het gebakken fruit in een ovenschotel, giet er de amandelroom over en zet 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  5. Serveer, eventueel met een koekje erbij.
Solo