gratin van spirelli met prei

4 50 0 5
Aantal personen:
  • •800 g gesneden preiwit (diepvries)
  • 3 takjes basilicum (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • •2.5 dl lichte room
  • •100 g parmezaan (blok)
  • •2 eetl. boter
  • •400 g spirelli
  • •4 eetl. panko (Japans paneermeel)
  • •nootmuskaat
  • •zwarte peper (molen)
  • zout
  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)
  3. - Snipper het knoflook en het basilicum fijn.
  4. - Rasp de parmezaan.
  5. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Bereiding:
  7. 15 min. + 25 min. in de oven
  8. 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  9. 2 Smelt ondertussen de boter in een pan en bak het knoflook en het diepgevroren preiwit ± 10 min. glazig. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
  10. 3 Meng de spirelli en het basilicum met de prei en doe in een ovenschaal. Voeg de lichte room toe.
  11. 4 Strooi er de parmezaan en de panko over en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
  12. Tip:
  13. Eet u liever een gratin met vlees of vis? Voeg dan blokjes gebakken kip of stukjes gerookte zalm toe aan de pasta.
NelekeP