Gratin van peren met amandelen

358 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 peren
  • 3 eierdooiers
  • 150 g griessuiker
  • 200 ml room
  • 4 eetlepels licht geroosterde amandelen
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  1. Klop de eierdooiers en de suiker tot ze wit en schuimig zijn (zo dik als mayonaise).
  2. Klop de room bijna stijf en vermeng met het mengsel.
  3. Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine stukjes.
  4. Verdeel ze over 4 soepborden.
  5. Strijk het bakblik uit de oven in met wat Solo en rooster de amandelen in een op 200° voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.
  6. Strooi de amandelen over de peren en giet er het eimengsel over.
  7. Bak het geheel in een op 200° voorverwarmde oven tot je dessert een mooi bruin kleurtje heeft.
Solo
Meer inspiratie

IJs en fruitNagerecht