gratin van pangasius met preipuree

54 70 3 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 pangasiusfilet zonder vel en graten
  • 200 gram dunne schijfjes passendale
  • 4 stukken prei(enkel het wit)
  • 50 gram boter
  • 2 snuifjes gemalen koriander
  • 500 gram aardappelen
  • 10 cl melk
  • 2 snuifjes nootmuskaat
  • 2 eetlepels basilicum
  • peper en zout
  1. 1.Verwarm de oven voor op 200graden.vet een ovenschotel in met olie.leg hierin de pangasiusfilets.strooi er wat peper en zout over en bedek dan met de passendalekaas.laat 20minuten bakken in de oven.
  2. 2.Was en snijd de prei in stukjes of schijfjes.laat ze in 20gram hete boter op een zacht vuurtje ongeveer 20minuten lang fruiten,samen met de koriander en wat peper en zout.
  3. 3.Schil de aardappelen en stoom ze in 25minuten gaar.plet ze tot een fijne pureemet de melk,de rest van de boter,de nootmuskaat,peper en zout.
  4. 4.Verdeel de puree over de borden.bedek de vormpjes met de prei en voeg er de vis aan toe.garneer met wat fijn gesneden basilicum en dien op.SMAKELIJK.
meid