Gratin van oesterzwammen,raapjes en gruyère

10 60 0 5
Aantal personen:
  • 450 gr geschilde raapjes
  • 150 gr geschraapte wortelen
  • 150 gr in reepjes gesneden oesterzwammen
  • olijfolie
  • 20 cl room
  • 10 cl melk
  • 1 kl mosterd
  • 2 teentjes look
  • 1 kleine bussel gehakte platte peterselie
  • 50 gr gemalen gruyèrekaas
  • peper & zout
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de raapjes. Leg ze in kokend gezouten water en laat ze 5 minuten koken.
  3. Haal ze uit het water, laat ze afkoelen tot je ze in de hand kunt houden en snijd ze dan in schijfjes. Snijd ook de geschraapte wortelen in schijfjes.
  4. Bak de oesterzwammen aan in wat olijfolie tot ze knapperig bruin zijn.
  5. Boter een ovenschaal in. Leg de raapschijfjes dakpansgewijs op elkaar. Leg er op dezelfde manier de wortelschijfjes op. En verdeel er de oesterzwammen over.
  6. Meng de room, melk, mosterd, look en peterselie samen en kruid met peper. Giet over de groenten. Bestrooi met de Gruyèrekaas en bak 30 tot 40 minuten in de oven, tot de raapjes zacht zijn en de kaas goudbruin is.
Sambaatje