Gratin van kip met spinazie en farfalle

10 25 4 5
Aantal personen:
  • 600 g kipfilet
  • 400 g spinazie
  • 250 g farfalle
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 0,5 dl lichte room
  • tijm
  1. Was de verse spinazie zeker voordat u het gebruikt in dit gerecht! Of gebruik diepvriesspinazie en laat ontdooien.
  2. Snij de kipfilet in reepjes en de mozzarella in schijfjes.
  3. Kook de farfalle in gezouten water.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui erin.
  5. Voeg de kippenreepjes toe en kruid goed af met peper en zout.
  6. Als de kip gebakken is, voeg dan de spinazie toe.
  7. Voeg hierbij de room en de bouillon.
  8. Wanneer de pasta gekookt is, voeg je het bij de kip en de spinazie.
  9. Verdeel dit in een ovenschaal en leg er de schijfjes mozzarella over en bestrooi met nootmuskaat. Kruid met nog wat tijm of andere italiaanse kruiden naar keuze.
  10. Zet dit nog 5 minuutjes onder de grill totdat de mozzarella gesmolten is en lichtjes gekleurd is.
delorre