Gratin van kip, bleekselder en brie

15 35 0 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 300 gr bleekselder
  • 200 gr kleine champignons
  • 2 uien
  • 100 ml room
  • 100 gr brie
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 el solo, bakken en braden
  • solo vloeibaar
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Hak de peterselie fijn, hou enkele takjes apart als garnituur.
  3. Snij de kipfilets in blokjes.
  4. Spoel de selder en snij in boogjes van ongeveer 4 cm.
  5. Borstel de champignons droog schoon en snij in 2 of 4, naargelang de grootte.
  6. Pel een snipper de uien en bak ze glazig in wat solo (ongeveer 2 el).
  7. Doe er de kippenblokjes bij, laat even meebakken.
  8. Roer er de selderboogjes en champignons erdoor.
  9. Pel de knoflook en pers uit boven de pan.
  10. Voeg er het citroensap, de bouillon en de room aan toe en laat 5 minuten pruttlen op een zacht vuur, kruid met pezo, roer er ook de gehakte peterselie door .
  11. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  12. Doe alles in de ovenschaal.
  13. Verwijder de korstjes van de brie en snij de kaas in dunne plakjes, verdeel deze over de kipblokjes.
  14. Zet ongeveer 20 minuten in de warme oven, tot de kaas gesmolten en mooi goudbruin is.
  15. Versier met enkele toefjes peterselie en dien op met aardappelpuree.
Victor S.