Gratin van gamba's

3 20 3 5
Aantal personen:
  • 400 gr gepelde gamba's
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 4 el gehakte peterselie
  • provencaalse kruiden
  • 2 dl witte wijn
  • peper/zout
  1. 1:Verwarm de oven voor op 180°C
  2. 2:Snijd de mozzarella in plakjes
  3. 3:Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukken.
  4. 4:Verhit de olie en stoof er de ui in aan
  5. 5:Voeg de tomaten, de peterselie en de provencaalse kruiden toe.
  6. 6:Laat dit alles 2 minuten op een zacht vuur garen
  7. 7:Giet de wijn erbij en kruid met peper en zout
  8. 8:Schik de gamba's in een ovenschotel en giet de saus over.
  9. 9:Verdeel er de mozzarellaplakjes over en plaats de schotel 5 minuten in de oven.
  10. 10:Dien heet op.
Jiri