Gratin van aardappelen, tomaten en uien

809 180 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 175 ml droge witte wijn
  • 1 blokje Knorr Finesse bouillon kip
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 tomaten (in schijfjes)
  • 3 uien (in dunne ringen)
  • 1 kg vastkokende aardappelen (in dunne schijfjes)
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 250 ml water
  1. Verwarm een oven voor tot 200 °C. Wrijf de zijkanten en bodem van een grote, ondiepe ovenschotel in met een beetje knoflook. Schik de aardappelschijfjes in lagen, met tussen elke laag wat knoflook, tijm, peper en zout. Leg hier de uien op en kruid opnieuw. Bedek het geheel vervolgens met de tomatenschijfjes en strooi er de overblijvende knoflook en tijm over. Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en de olie.
  2. Zet de schotel gedurende 45 minuten in de oven. Overgiet de gratin nadien met kokende kippenbouillon (1 bouillonblokje opgelost in 250 ml heet water) en laat nog 30 minuten bakken.
Solo