Gratin dauphinoise

7 60 2 5
Aantal personen:
  • 150 ml melk
  • 150 ml room
  • 1 laurierblad
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kg aardappelen
  • 150 gr gemalen kaas
  1. * Bestruik de ovenschotel met een beete olijfolie
  2. * Verwarm de melk, room, knoflook en het laurierblad
  3. * Als het kookt terug afzetten
  4. * Schil de ardappelen en snij de in fijne plakjes
  5. * Doe 1/3 van de gemalen kaas op de bodem van de overnschaal
  6. * Leg daarom een laag aardappelschijfjes en strooi er peper en zout over
  7. * Maak zo laagjes tot de aardappelen op zijn, met als laatsxte laag kaas
  8. * Zeef de melk boven de overnschotel (moet ongeveer 2/3 onder staan)
  9. * Bak dit 35 á 40 minuten in een oven van 200 graden
  10. * Laat ze enkele minuten staan alvorens te serveren
  11. Recept voor 2 á 3 personen
jupkekok