Gratin Dauphinois

2 90 0 5
Aantal personen:
  • 5 aardappelen
  • 125 ml room
  • 125 ml melk
  • 2 teentjes look
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • Geraspte kaas
  1. Snijd de aardappelen in flinterdunne schijfjes van 1 à 2 mm.
  2. Kook de aardappelschijfjes een drietal minuten, zodat ze sneller gaar zijn.
  3. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in een beboterde ovenschotel en kruid elk laagje.
  4. Zet de room en de melk op een vuurtje en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een teentje gehakte look toe.
  5. Giet de warme melk en de room over de aardappelen. Leg er eventueel nog wat geraspte kaas over.
  6. Plaats de schaal gedurende 25 minuten in een oven van 180°C.
  7. Verhoog dan de oven naar 200°C en laat nog 20 minuten verder garen.
MarieVanslambrouck