gratin dauphinois

12 60 0 5
Aantal personen:
  • 500 GR vastkokende aardappels bv ratte of charlotte
  • 1 ui in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • een paar takjes verse tijm
  • een paar laurierblaadjes liefst niet gedroogd
  • peper en zout
  • geraspte nootmuskaat
  • 2 DL kippen- of groentenbouillon
  • een paar eetlepels geraspte parmezaan
  1. schil de aardappels en snij ze in dunne schijfjes van 0,5 CM. Schik ze in een ovenschaal met de ui en de knoflook, de tijm en laurierblaadjes. Breng flink op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Overgiet met de hete bouillon en bestrooi met de parmezaan. Zet 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  2. Serveer bij gegrilde vis of kip.
NelekeP