Gratin Dauphinois

752 80 3 5
Aantal personen:
  • 2 kg aardappelen
  • 2 teentjes look
  • 400 gr gemalen kaas
  • 0,5 l melk
  • 0,5 l room
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • beetje boter
  1. * Smeer een vuurvaste ovenschaal in met boter en look.
  2. * Snij de aardappelen in schijfjes en bedek er de ovenschaal mee. Kruid ze af.
  3. * Strooi op de aardappelen gemalen kaas. Bedek de kaas terug met aardappelschijfjes.
  4. * Doe dit totdat de schaal gevuld is en eindig met een laag gemalen kaas.
  5. * Kook melk en room samen op met de tijm, laurier, teentje look en nootmuskaat.
  6. * Zeef het mengsel en giet het op de aardappelen totdat die net onder staan.
  7. * Bak de gratin 1 uur in de oven op 180°C of net zolang dat je met een satéstokje zonder problemen door de gratin kunt prikken.
Anjake