grand veneur saus met varkenshaasje

19 90 4 5
Aantal personen:
  • 1 fles rode wijn
  • 3 st kruidnagel
  • 1 grote ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 3 a 4 geplette geneverbessen
  • 1 scheutje rode wijnazijn
  • 1 paar gekneusde peperkorrels
  • 2 st varkensfilet
  • 2 a 3 eetlepels geklopte room
  • 3 eetlepels aalbessengelei
  • 1 scheutje cognac
  1. Maak de marinade en marineer hier de filet minstens 12 uur in. Regelmatig omkeren en bedruipen.(dus dit doe je best avond voordien)
  2. Haal de filet uit de marinade en droog hem.
  3. Bestrooi met wat zout en peper.
  4. Braad de filet aan in de hete olie tot hij licht bruin is.
  5. Doe hem dan in over in de braadslede en doe er wat boter bij.
  6. Braad hem in een matig warme oven in ongeveer 1 uur gaar.
  7. Kook de marinade in tot er nog maar 1/4 l over is. Zeef het vocht en voeg de bessengelei en de creme fraiche toe. Niet meer laten koken.
  8. Goed door kloppen.
  9. Giet er ook een scheutje cognac bij.
  10. Snijd het vlees in plakken en giet er wat saus over.
hildeke3105