Grand dessert au chocolat

11 0 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 bollen Carte d’Or pure chocolade 70%
  • 4 bollen Carte d’Or koffie
  • 4 el warme chocoladesaus
  • 6 el mascarpone
  • 4 el malt whisky
  • 1 el poedersuiker
  • 1 koffielepel Matcha (groene theepoeder, verkrijgbaar in supermarkt of Aziatische winkels)
  1. Klop de mascarpone los met de whisky en poedersuiker. Doe over in een spuitzak en spuit 4 dikke strepen op elk bord.
  2. Zet diagonaal tegenover elkaar aan weerszijden van de streep een bol ijs. Als je wilt voorkomen dat je ijs weg glijd kan je ze ‘vastplakken’ op een druppel mascarpone.
  3. Lepel een weinig warme chocoladesaus bovenop de ijsbollen en bepoeder, door een zeefje, de groene Matcha over de borden.
Solo
Meer inspiratie

Zuivel en kaasNagerecht