Goulashsoep

24 70 0 5
Aantal personen:
  • 1,5 l runderbouillon
  • 500 gr runderstoofvlees in blokjes
  • 2 uien in ringen
  • 4 aardappelen in blokjes
  • 2 teentjes look
  • 2 in blokjes tomaten
  • olijfolie
  • 2 el zoete paprikapoeder
  • 1,5 theelepel geplette komijnzaadjes
  • kruidentuiltje(tijm,laurier,peterseliestengels)
  • gehakte bladpeterselie
  • peper & zout
  1. Bereiding
  2. Braad het stoofvlees kort rondom aan op een hevig vuur. Doe er de ui, knoflook en het paprikapoeder bij. Schep goed om en roerbak 1 minuut. Schenk er een kop bouillon bij. Laat 40 minuten stoven onder deksel.
  3. Voeg de rest van de bouillon, de aardappels, het kruidentuiltje en de komijnzaadjes toe. Laat 10 minuten zacht koken met deksel.
  4. Neem het kruidentuiltje weg. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Werk af met verse tomaatblokjes en gehakte bladpeterselie. Serveer goed heet.
Sambaatje