Goulash

33 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg rundsstoofvlees
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 3 wortels
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 1/4 liter rundsbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • peper en paprikapoeder
  • braadboter
  1. - het rundsvlees goed afbakken en uit de pot nemen
  2. - het spekblokjes eventjes afbakken en uit de pot nemen
  3. - snijd de ui in stukjes en fruit in de boter
  4. - voeg de in stukjes gesneden paprika toe - ondereen roeren
  5. - voeg de in rondjes gesneden wortels toe - ondereen roeren
  6. - voeg de bouillon toe samen met de gepelde tomaten en de tomatenpuree en roer goed om
  7. - voeg het vlees toe
  8. - kruid naar smaak met peper en paprikapoeder
  9. - voeg ook het geperste knoflookteentje toe.
  10. - goed omroeren en ongeveer een uur zachtjes laten sudderen
  11. Bij voorbeeld opdienen met Griekse pasta
Lucrezia