Goulash

42 120 4 5
Aantal personen:
  • 600g rundsvlees
  • 1 groene parika
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • tijm en laurier
  • 1 ajuin
  • 5dl water
  • 1el tomatenpuree
  • 2 rundsbouillonblokjes
  • 4 el bloem
  1. Kruid het vlees met peper en zout.
  2. Doe de vetstof in een pan en laat goed warm worden.
  3. Doe de blokjes in de pan.
  4. Schroei het vlees goed dicht langs alle kanten, niet te snel in de pan roeren.
  5. Doe het vlees in een grote kookpot.
  6. Overstrooi met 4 eetlepels bloem en roer goed.
  7. Blus de pan zodat je bruine jus krijgt. Voeg de rundsbouillon en de tomatenpuree toe.
  8. Doe dit in de pot bij het vlees met de rest van het water.
  9. Zorg ervoor dat het vlees mooi onder staat.
  10. Snijd alle groenten grof en voeg ze aan het geheel toe, ook de tijm en laurier.
  11. Zet alles op een licht vuurtje gedurende 1 tot 1,5u zonder deksel en voeg evt nog water bij. Serveer met rijst.
talleke001