Goulash

61 130 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg stoofvlees in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 blikje tomatenconcentraat
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 tl paprikapoeder
  • 10 champignons in schijfjes
  • 2 ajuinen, in halve ringen
  • water
  • 3 el solo bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Bak het vlees goed bruin in de solo. Tijdens het bakken kruiden met pezo. Blus met water en zet het vlees helemaal onder. Voeg het bouillonblokje, het tomatenconcentraat en de laurierblaadjes toe. Leg de ajuinschijfjes, de paprika, de knoflook en de champignons er bovenop. Voeg ook het paprikapoeder toe. Breng alles aan de kook en laat gedurende 2 uur sudderen op een klein vuurtje. De goulash is gaar als het vlees bijna uit elkaar valt. Dik de saus eventueel nog wat aan met maizena. Lekker met zelfgemaakte frietjes en mayonaise!
Victor S.
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst