GOULASH

1 140 0 5
Aantal personen:
  • 600 g rundstoofvlees
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 wortels, geschild en in stukken
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in stukken
  • 250 g champignons, in partjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl rundsfond
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 el olijfolie
  • bieslook als garnituur
  • peper en zout
  1. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Kleur het vlees aan en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  2. Voeg de uien, de wortels, de paprika, de champignons toe en fruit glazig. Roer de tomatenpuree eronder en blus met rode wijn. Giet de rundsfond en de gepelde tomaten erbij.
  3. Laat alles 2 uur op een medium vuur stoven.
  4. Werk de goulash af met bieslook. Lekker met brood.
  5. Wil je liever een meer gebonden saus? Laat onafgedekt inkoken of roer er op het eind wat maiszetmeel door, opgelost in water.
NelekeP