Goulash

55 120 3 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 600 gram doorregen runderlappen (in stukken gesneden)
  3. 1 klontje boter
  4. 50 gram spekreepjes
  5. 1 grote ui
  6. 2 tenen knoflook
  7. 4 paprika’s (rood en groen)
  8. 1 winterwortel
  9. 1 bakje champignons
  10. 1 prei
  11. 2 el bloem
  12. 3 tl chilipoeder (dit is naar smaak)
  13. 1 blikje tomatenstukjes
  14. 2 dl rode wijn
  15. 2 dl bouillon
  16. 2 tl tijm
  17. 2 vastkokende aardappels
  18. 200 gr sperziebonen
  19. Bereiden:
  20. Bak het vlees in de boter en met de bloem bruin. Voeg alle groenten en de aardappels toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Bak hierna de chilipoeder even mee. Voeg de tomatenstukjes en de bouillon (warm) met de wijn toe. Voeg de tijm toe en laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen. (totdat het vlees bijna uit elkaar valt en de sperziebonen bijna zacht zijn)
Theoke_1
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst