Goulash soep

19 80 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr uien ( bij voorkeur zoete )
  • 1/2 groene en rode paprika
  • 300 gr aardappelen ( vastkokend )
  • 250 gr rundsvlees in blokjes
  • 1 l vleesbouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el mild paprikapoeder
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde marjolein
  • 1 msp komijnpoeder
  1. Snipper de uien en snij de paprika's in fijne reepjes .
  2. Verhit de olie in een braadpan ( met dikke bodem ) en bak daarin de uien en het rundsvlees aan .
  3. Voeg de reepjes paprika toe en bak ze mee .
  4. Bestrooi het geheel met de 2 soorten paprikapoeder , voeg de marjolein toe en schenk de bouillon erbij .
  5. Dek de pan af en laat een klein uurtje op laag vuur pruttelen .
  6. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm .
  7. Voeg deze ca 20 min. voor het einde van de kooktijd in de soep en breng op smaak met wat zout en komijnpoeder .
  8. Roer tot slot de tomatenpuree erdoor en serveer met stokbrood .
  9. eet smakelijk :)
  10. Tips ; werk af met verse peterselie of bieslook .
troubs