Goulash met varkensstoofvlees

89 135 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg Varkensstoofvlees
  • 1 ajuin
  • 1 rode/groene/gele paprika
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 thijm
  • peper/zout
  • paprikakruiden
  • 2 dl ketchup
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 doos gepelde tomaten
  • 1 doosje tomatenpuree
  • 1 fles bruin bier
  1. Laat bakboter smelten in een kom, kruid je stoofvlees al eens op voorhand, doe het in de kom en laat het bruinen langs alle kanten. Voeg daarbij de gesneden ajuin erbij, de paprika's. Voeg een klein beetje water erbij samen met het bouillonblokje. De gepelde tomaten ( liefst kleine stukjes) en de tomatenpuree erbij. Beetje paprikakruiden toevoegen, samen met de laurier en de thijm. Een klein beetje ketchup toevoegen, giet daarna de fles bruin bier er maar bij. Laat dan 2 uur sudderen op een zacht vuurtje, op het einde indien nodig beetje water toevoegen en bijkruiden. Dit gerecht is lekker met puree, frietjes, rijst of kroketten! Eet smakelijk!!!
newman