Goulash met een aardappelkorstje

7 180 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr uien
  • 125 gr doorregen spek (gerookt)
  • 500 gr hamlappen
  • 500 gr varkensgehakt
  • zout en peper
  • 1-2 tl gedroogde tijm
  • 250 gr cherrytomaten
  • 465 gr geroosterde paprika's (potje)
  • 1 kg aardappels
  • 250 gr slagroom
  • 4-5 el paneermeel
  • 1-2 el boter
  1. - pel de uien en snijd ze in grove stukken
  2. - snijd het spek in kleine blokjes
  3. - dep de hamlappen droog en snijd ze in stukjes
  4. - bak het spek in een vetvrije ovenschaal knapperig
  5. - voeg de uien toe en smoor deze even mee
  6. - verdeel het gehakt in kleinere stukken en meng deze met de stukjes hamlap
  7. - kruid het vleesmengsel met peper en tijm
  8. - braad het geheel ca 30 min in een voorverwarmde oven van 175°C en roer tussendoor geregeld door
  9. - maak de tomaten schoon, laat de paprika's uitlekken en snijd ze in stukjes
  10. - schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in dunne schijfjes
  11. - haal de ovenschaal uit de oven, meng de tomaten en de paprika door het vlees, breng op smaak met peper en zout
  12. - leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs bovenop het vlees
  13. - giet de slagroom over de aardappels
  14. - leg het deksel op de ovenschaal en laat het gerecht nog ca 1u45min in de oven smoren
  15. - bestrooi de aardappels met het paneermeel en een snufje zout en peper
  16. - verdeel de boter er in vlokken over
  17. - gratineer het gerecht nog 20-30 min tot de aardappels goudbruin zijn
Lydievr