Goujonnettes met avocado-tartaarsaus

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 500 g stevige vis (schartong, pangasius...)
  • 200 g japans broodkruim (panko)
  • 2 eieren
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • 1 groot hardgekookt ei
  • 1 rijpe avocado
  • 2 el gehakte platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 el grof gehakte kappertjes
  • 2 el grof gehakte augurkjes
  • sap van 1 citroen
  1. Pel de avocado en snijd in stukjes. Pel en snipper de sjalot fijn. Doe de avocado in een mixbeker, voeg ht citroensap, peper en zout toe en olijfolie. Mix alles met behulp van een staafmixer tot gladde massa.
  2. Meng de kappertjes, sjalot, augurkjes en peterselie bij de saus.
  3. Pel het hardgekookte ei en hak het grof, meng dit bij de avocadotartaar en kruid bij indien nodig.
  4. Verwarm een frituurpan voor op 180°C
  5. Snijd de visfilets in lange repen van ongeveer 10 tot 12 cm lang en 1 tot 1.5cm dik.
  6. Klop de eieren los met een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Wentel de visrepen in de losgeklopte eieren en vervolgens in het japanse broodkruim. Fruit de visreepjes goudbruin in de frituurpan en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer meteen met de avocado-tartaarsaus.
stey