‘goujonettes’ met avocado-tartaarsaus

197 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 500 g stevige pangasiusfilets
  • Solo Vloeibaar
  • 200 g broodkruim
  • 2 eieren
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • 1 groot hardgekookt ei
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel grof gehakte kappertjes
  • 2 eetlepels grof gehakte augurkjes
  • sap van 1 citroen
  1. Pel de avocado en snij hem in stukjes. Pel en snipper de sjalot fijn. Doe de avocado in een mixbeker, voeg het citroensap, peper en zout en de olijfolie toe. Mix alles met behulp van een staafmixer tot een gladde massa.
  2. Meng de kappertjes, sjalot, augurkjes en de peterselie bij de saus.
  3. Pel het hardgekookte ei en hak het grof. Meng het bij de avocadotartaar en kruid bij indien nodig.
  4. Verwarm een friteuse voor op 180°C.
  5. Snij de visfilets in lange repen van ongeveer 10 tot 12 cm lang en 1 tot 1,5 cm dik.
  6. Klop de eieren los met een scheutje Solo Vloeibaar en wat peper en zout. Wentel de visrepen in de losgeklopte eieren en vervolgens in het
  7. broodkruim.
  8. Fruit de visreepjes goudbruin in de friteuse en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  9. Serveer meteen met de avocado-tartaarsaus.
Solo