Goudgeel gegratineerde sint-jakobsvruchten

11 30 3 5
Aantal personen:
  • 8 sint-jakobsvruchten
  • 50 gr grijze garnalen, gepeld
  • 250 gr champignons
  • 1 sjalotje
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 2 dl room
  • 80 gr gemalen kaas , naar eigen smaak
  • 2 el solo, bakken en braden
  • 2 el bloem
  • 50 gr paneermeel
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 190°.
  2. Snij de champignons in plakjes en blancheer ze kort. Stoom de sint-jakobsvruchten 4 minuten.
  3. Snipper de sjalot en fruit hem in de solo. Voeg de bloem toe en laat al roerend even bakken om de bloemsmaak te verwijderen, maar zeker niet bruinen. Blus met visbouillon en wijn. Breng al roerend aan de kook. Voeg de room toe en kruid met pezo.
  4. Vul 4 schelpen met telkens 2 sint-jakobsvruchten, champignons en garnalen. Lepel er saus over tot de schelp mooi gevuld is. Bestrooi met paneermeel en gemalen kaas. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Serveer met warm maantje bladerdeeg, of enkele toastjes.
  6. Wat drinken wij hierbij: een frisse droge witte wijn, een Meursault of een Puligny-Montrachet of een Sauvignon Blanc.
Victor S.