Goudbrasem met zelfgemaakte rode curry

135 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 goudbrasems
  • 3 cm gember
  • 0.5 limoen
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 el Solo
  • Voor de rode curry
  • (14 dagen houdbaar in de koelkast):
  • 2 rode chilipepers
  • 0.25 tl korianderzaad
  • 0.25 tl komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snuifje zout
  • 0.5 stengel citroengras
  • limoenzeste
  1. Maak de rode currypasta:
  2. Rooster de koriander- en komijnzaadjes in een droge pan. Stamp ze met de look en het zout in de vijzel fijn. Snipper de chilipepers, sjalot, citroengras fijn en rasp de limoenzeste. Wrijf ze in de vijzel door de currypasta.
  3. Neem 2-3 tl van de currypasta en meng ze door de kokosmelk.
  4. Schil de gember en snijd in fijne plakjes. Snijd de limoen in plakjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Maak de vis schoon, maak er inkervingen in en doe daar de gemberplakjes in. Vul de buikholte van de vis met de limoenplakjes.
  7. Vet een ovenschaal in met wat Solo en leg er de vis in. Schenk er de rode currysaus over. Zet 15-20 minuten in de oven (afhankelijk van het gewicht van de vis).
Solo