Godardsaus

15 25 4 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 takje groene selder
  • 1 bouquet garni (peterseliestengels, laurier en tijm)
  • 50 gram spek of ham
  • 100 gram champignons
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl demi-glace (ingekookte kalfsfond)
  • vetstof
  1. Maak een mirepoix van de ui, de selder en de wortel. Je snijdt ze hiervoor in brunoise (fijne dobbelsteentjes)
  2. Snijd de ham of het spek in blokjes.
  3. Snijd de champignons in fijne brunoise.
  4. Stoof de mirepoix in een beetje vetstof. Voeg dan de ham of het spek toe en laat samen nog 2 minuutjes verderstoven.
  5. Blus de pan met de witte wijn en laat inkoken tot 1/3 van het volume.
  6. Voeg hierna de demi-glace toe, roer goed en laat opnieuw inkoken. Heb je geen demi-glace in huis? Voeg dan rundsbouillon toe en laat die inkoken. Je zal dan voor het serveren de saus wel wat moeten binden.
  7. Als de saus de gewenste dikte heeft, zeef je ze door.
  8. Werk af met de brunoise van champignons.
Chris D_1