Gnocco fritto

14 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml water
  • 125 ml melk
  • 1.5 l olie om te frituren
  1. Zeef de bloem en het bakpoeder direct boven het aanrecht. Strooi 1 theelepel zout erover. Maak een kuiltje in de top en giet daarin de olie, het water en de melk. Meng het vanuit het midden door elkaar en kneed het deeg tot een soepele, zachte bal, ca. 10 minuten. Laat het deeg in een kom, afgedekt met een doek, ten minste een half uur rusten.
  2. Rol het deeg zeer dun uit en snijd het met een glad mes in stukjes: voor kleine gnocchi ca. 1/2 x 2 cm, voor grotere 2 x 3 cm. Verhit de olie in een braadpan of friteuse tot ca. 180°C. Frituur een paar stukjes per keer, snel lichtbruin, gaar en knapperig. De gnocchi zwellen tijdens het frituren een beetje op. Laat op keukenpapier uitlekken.
  3. Serveer als borrelhapje of voorgerecht met stukjes kaas en dungesneden vleeswaren.
Solo