Gnocchi uit de wok met courgette en spekjes

6 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 pak gnocchi 500 gram
  • 125 gr gerookte spekblokjes
  • 75 gr belegen kaas
  • 3 kleine bos ui in ringetjes
  • 2 el pijnboompitten licht geroosterd
  • 20 snoeptomaatjes imn vieren gedeeld
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 courgette in vieren en in blokjes
  • 1 flinke teen knoflook gesnipperd
  1. Is gnocchi nu pasta of aardappel ? Op het pak staat : "Gnocchi di Patate " aardappel dus. Zodoende bij de aardappelgerechten.
  2. Bak de spekjes in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  4. Voeg een el olie toe aan de wok en wok de knoflook met de courgette, een 8 tal minuutjes, totdat de courgette wat kleur krijgt.
  5. Voeg dan de spekjes en de gnocchi toe en roerbak een minuut of 3.
  6. Voeg de kaas en de in vieren gedeelde tomaatjes toe en laat alles goed doorwarmen.
  7. Serveer de gnocchi liefst op voorverwarmde borden of kommen en strooi vlak voor het serveren de bos ui en de pijnboompitjes erover heen.
Love to Cook