Gnocchi uit de oven met groene groentjes en Boursin

47 20 3 5
Aantal personen:
  • 2 pakken gnocchi
  • 15 gr bladpeterselie fijn gehakt
  • 600 gr of wat meer groene groenten ( broccoli,erwtjes sperziebonen)
  • 150 gr belegen geraspte kaas of Parmezaan
  • 150 gr boursin met knoflook en fijne kruiden
  • eventueel 150 gr uitgebakken spekreepjes
  1. Dit super makkelijke recept zet je niet alleen binnen 20 minuten op tafel, maar vindt ook ├ęcht iedereen lekker. En geloof ons, want wij hebben het al meerdere malen aan vrienden en familie geserveerd.
  2. Verwarm je oven voor op 180 graden en blancheer de groenten een paar minuutjes, afhankelijk van de soort, in gezouten water. Je kunt de groenten stomen, dat geeft een nog lekkerdere smaak.
  3. Vul een pan met ruim water en kook hierin de gnocchi gaar met een flinke snuf zout. Haal ze met een schuimspaan uit de pan wanneer ze boven komen te drijven, dit is het teken dat ze goed zijn.
  4. Smelt in een pan de kruidenkaas en meng hierdoor de gnocchi, groenten, eventueel de spekjes en tot slot de fijngehakte peterselie. Meng goed en doe het mengsel in een ovenschaal. Bedek met een lekker laagje geraspte kaas en zet de schaal 5-10 minuutjes in de oven totdat de bovenkant knapperig en goudbruin is.
  5. Bron Culy.nl recept aangepast eigen foto
Love to Cook