Gnocchi met Philadelphiaroomsaus en champignons.

20 18 5 5
Aantal personen:
  • 500 gr gnocchi
  • 150 gram Philadelphia light naturel op kamer temperatuur
  • 2 tl olijfolie
  • 4 plakjes gekookte ham zonder vet randje
  • 200 gr champignons in plakjes
  • 1 rode ui in dunne kwart ringen
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 2 teen knoflook heel fijn gehakt
  • 1 handvol verse basilicm blaadjes en wat voor de garnering
  • 1/2 blokje kippenbouillon ( minder zout)
  1. Kook de gnocchi in ruim water volgens de verpakking in een grote pan of totdat de gnocchi aan de oppervlakte komen drijven. Vervolgens afgieten en warmhouden.
  2. Verhit de olie in een pan. Bak de ui op een matig vuurtje bruin. Zet apart. Bak de plakjes champignons dan bruin en voeg de laatste 2 minuten de fijn gesneden reepjes ham toe. Zet apart.
  3. Doe de Philadelphia Naturel Light, de knoflook en de melk in de pan en laat rustig sudderen tot de saus glad en warm is. Af en toe roeren. Verkruimel een half blokje kippenbouillonblokje erdoor en roer de saus goed glad. Versnipper enkele blaadjes basilicum en roer deze door de saus.
  4. Voeg gnocchi en het ui, ham champignonmengsel samen en warm alles nog even goed door.
  5. Verdeel het gnocchi mengsel over 2 voorverwarmde borden, giet er de saus over en werk de borden af met wat verse basilicumblaadjes.
  6. Dien meteen op.Met warme groenten naar keuze of een salade
Love to Cook