GLANZENDE PEZIKEN met krokante amandelen

0 30 0 5
Aantal personen:
  • Krokante amandelen
  • 250 gram geschaafde amandelen
  • 250 gram suiker
  • 1 eetl honing
  • Frambozensaus
  • 250 gram diepvries frambozen
  • 2 eetl honing
  • 75 ml rode port
  • Glanzende perziken
  • 2 perziken
  • 1 sinaasappel
  • 10 draadjes saffraan
  • 4 eetl honing
  • 8 eetl griekse yoghurt of ijs.
  1. ’s Middags voorbereiden:
  2. Krokante amandelen
  3. Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de amandelen met de rietsuiker en de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de amandelen in de oven in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Laat de amandelen afkoelen.
  4. Frambozensaus
  5. Breng de frambozen met de honing en port aan de kook. Laat circa 5 minuten zachtjes koken en zeef de saus. Laat de saus afkoelen.
  6. Perziken
  7. Halveer de perziken en dompel ze 5 seconden in kokend water. Laat ze schrikken in ijswater en haal de schil eraf. Verwijder de pit. Pers de sinaasappel uit en snijd de saffraan fijn. Kook in een koekenpan de honing met sinaasappelsap en saffraan tot het stroperig wordt.
  8. ’s Avonds afmaken:
  9. Verwarm de honing-saffraansiroop, voeg de perziken toe en laat ze op middelhoog vuur 2-3 minuten glaceren.
  10. Opmaak bord
  11. Leg de perziken in het midden van de borden met de bolle kant naar boven. Lepel de frambozensaus rondom. Lepel de Griekse yoghurt rondom over de frambozensaus. Garneer met de krokante amandelen
kok Kimberley