Glaasjes van gerookte zalm en mousse van verse kaas met kruiden

6543 15 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 400 g gerookte zalm
  • 350 g verse kaas
  • 20 cl vloeibare room
  • 3 bieslookstengeltjes
  • 2 bosjes kervel
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 takje dragon
  • light room
  • peper en zout
  1. Was en droog alle kruiden en hak ze fijn.
  2. Mix de verse kaas en doe hem in een glazen kom.
  3. Voeg er de kruiden, peper en zout aan toe en meng goed.
  4. Klop de vloeibare room tot chantilly.
  5. Voeg hem voorzichtig toe aan het mengsel met verse kaas. Controleer de smaak en voeg eventueel peper of zout toe.
  6. Verdeel de kaasmousse over zes glaasjes.
  7. Snij de gerookte zalm in kleine blokjes.
  8. Doe er een beetje light room bij. Verdeel de zalmblokjes over de coupes. Zet ze in de koelkast tot u ze opdient.
Solo