Glaasje pompoenpuree met grijze garnalen en een sabayon van hoegaarden

20 30 0 5
Aantal personen:
  • 1/8 stuk pompoen
  • 300 gram grijze garnalen
  • 2 st eideooiers
  • 1/2 bondje peterselie
  • 1/3 flesje hoegaerden bier
  • 1 st citroen
  1. Snij de pompoen in kleine blokjes en stoof ze in olijfolie.
  2. Wanneer de pompoen gaar is, mix hem en kruid af met peper, zout en citroensap.
  3. Doe dit dan in een glaasje, daarna doe je er de garnalen op.
  4. Voeg daarna de eierdooiers samen met het bier en klop hem op het vuur tot een sabayon.
  5. Kruid de sabayon af met peper en zout.
  6. Giet daarna de sabayon op de garnalen en werk af met gehakte peterselie.
  7. ps sabayon is niet zo moeilijk om maken, en snel
  8. lekker als aperitiefje maar ook als voorgerechtje met nog klein soepje of zo bij
hildeke3105