Gezonde,snelle en smakelijke groenteschotel. De herfst op je bordje!!!

23 20 3 5
Aantal personen:
  • 3 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 courgette in plakjes ca 700 gram
  • 125 gr champignons in plakjes
  • 1 ui in dunne ringen
  • 12 blaadjes basilicum gescheurd + extra voor garnering
  • 1 teen knoflook heel fijn gesneden
  • 1 el olijfolie
  • peper, zout en parmezaan naar smaak
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  1. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze gedurende 3 á 4 minuten totdat de ui en knoflook zacht gebakken zijn.
  3. Voeg vervolgens de courgette en bak deze al roerende gedurende 3 á 4 minuten totdat ook de courgette zacht is. Zodra de courgette zacht gebakken is de paprika en champignons toevoegen en deze gedurende 6 á 8 minuten bakken totdat ze zacht zijn geworden.
  4. Voeg de tomaten toe en bak deze al roerende gedurende 2 minuten zodat de tomaten warm worden. Roer de basilicum door het gerecht en laat het gerecht nog 1 minuut door bakken. Kruid het gerecht op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel het gerecht in porties en bestrooi deze met Parmezaanse kaas en garneer elke portie met een blaadje basilicum voordat je deze smakelijke groenteschotel serveert.
  6. Weer eens wat anders zo'n combischotel.
Love to Cook