Gezonde, slanke courgettesoep

2 25 0 5
Aantal personen:
  • 3 courgettes
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook geperst
  • 2 el olijfolie
  • 2 groente bouillonblokken
  • 1 liter water
  • zwarte peper naar smaak
  • 2 stengels bleekselderij in boogjes
  • 4 takjes tijm blaadjes gerist
  1. Verwarm de olie in een pan en smoor de ui en de knoflook op een zacht vuurtje 5 minuten.
  2. Was de courgettes en halveer 1 courgette. Rasp een helft grof en hou dat even apart. . Snij de andere 2 1/2 courgettes in stukjes .
  3. Voeg de courgette bij de uien alsook de bleekselderij en de tijmblaadjes en smoor ook 5 minuten op iets hoger vuur.
  4. Voeg 1 liter water toe met de bouillonblokken en laat de soep zachtjes 15 minuten koken met de deksel op de pan.
  5. Proef of de groente gaar is en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de geraspte courgette toe en verwarm de soep nog even goed door , proef en voeg wat peper ( zout) toe alvorens te serveren.
Love to Cook