Gezonde rijstschotel met gehakt en paprika, bosui en rode peper.

112 25 3 5
Aantal personen:
  • 2 paprika 1 rood 1 geel + 1/2 groene
  • 1 rode peper zonder zaad en zaadlijst in stukjes.
  • 300 gr gehakt ( rund of h.o.h)
  • 350 gr rijst
  • 3 bosuien in ringetjes en gewassen
  • 2 tl kurkurma
  • 1 blikje gepelde tomaten 400 gr in stukjes
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1-1,5 tl gehaktkruiden of peper en zout
  • 1 bouillonblokje naar keuze
  1. Dit is nu eens een recept, dat gezond en lekker is en bovendien ook nog snel gemaakt. Een heerlijk dagelijks gerecht, waarvoor je niet lang in de keuken hoef te staan na een lange werkdag.
  2. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en voeg aan het kookwater een bouillonblok toe. ( Ik nam een runderbouillonblokje.) Snijd ondertussen de paprika’s, de bosuitjes, de rode peper in kleine stukjes.
  3. Breng het rundergehakt op smaak met gehaktkruiden of pezo, of als je gemengd gehakt hebt, is dit waarschijnlijk al op smaak.
  4. Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt met de rode peper toe aan de pan en strooi het uienpoeder en het knoflookpoeder over het gehakt, of neem een witte ui en 2 gesnipperde teentjes knoflook en bak gehakt, peper, knoflook en ui dit ongeveer 3 minuten totdat het gehakt rul en gaar is. Voeg dan de paprika en de bosui toe.
  5. Bak dit ongeveer 7 minuten totdat de paprika wat zachter is en voeg de rijst toe en schep het geheel goed doorelkaar.
  6. .Voeg de gepelde tomaten toe en warm het geheel goed door. Breng tot slot het gerecht op smaak met de kurkurma en peper en zout uit de molen. Dien meteen op.
Love to Cook