Gezonde gevulde kip in een jasje van Parmaham

18 50 5 5
Aantal personen:
  • 1 grote vleestomaat
  • knoflookolie
  • 300 gr verse spinazie
  • 200 gr ricotta
  • 4 liefst biologische kipfilets
  • 4 plakken parmaham
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de vleestomaat in kleine blokjes. Bak de tomaat in een beetje knoflookolie. Wok de verse spinazie in olie op hoog vuur totdat alle blaadjes zacht zijn. Giet overtollig spinazievocht af en laat het goed uitlekken.Snij de blaadjes klein. Voeg de ricotta en de spinazie toe aan de tomaat en breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Snij de kip in de lengte tot halverwege in en vul deze met het ricotta-mengsel. Wikkel om elke kipfilet een plakje parmaham en zet vast met een cocktailprikker. Leg de kip in een ingevette ovenschaal. Bak de kip in 30 minuten gaar en bruin in de oven.
  2. BRON Puur gezond
Love to Cook