Gezonde frittata met ricotta, ei, ui en spinazie.

15 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui in dunne plakjes
  • 300 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr verse spinazie
  • 100 gr ricotta
  • 1 handjevol basilicumblaadjes
  • 6 eieren geklutst
  • olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak hier de ui in zacht en goudbruin gedurende circa 5 tot 6 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak deze gedurende 1 minuut zacht. Haal de koekenpan van het vuur en voeg de spinazie en de basilicum toe en roer deze door de cherrytomaten en laat deze iets slinken..
  2. Breng de inhoud van de koekenpan over in een ovenschaal van circa 30 bij 20 centimeter. Verdeel kleine schepjes ricotta over de groenten. Kruid de geklutste eieren naar smaak en schenk deze over het gerecht. Zet de ovenschaal gedurende 20 tot 25 minuten in de oven totdat de frittata goudbruin gebakken en gaar is. Serveer deze smakelijke frittata met een verse salade met stokbrood of een boterham.
  3. BRON honingtomaten.nl
Love to Cook