Gezonde cake

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr geraspte wortelen
  • 1 sinaasappel (geraspte schil+sap)
  • 1 handvol hazelnoten
  • 3 eieren
  • 120 gr bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 120 gr boter
  1. Verwarm de oven op 180°C. Rasp de wortelen en de sinaasappelschil. Pers de sinaasappel uit.
  2. Klop de boter met de suiker schuimig. Voeg één na één de eieren toe. Voeg de gezeefde bloem vermengt met de kaneel en het snuifje zout toe.
  3. Doe er dan de wortelen, het sinaasappelsap, de sinaasappelschil en hazelnoten bij. Roer goed om.
  4. Beboter een cakevorm en bestuif hem met bloem. Schep het beslag in de vorm en zet een 45 min in de oven.
  5. De cake moet niet helemaal droog gebakken zijn van binnen.
Sproetje71