Gezonde appel-havermoutkoeken

9 45 5 5
Aantal personen:
  • 200 gr havermout
  • 50 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gr walnoten in stukjes + extra ter garnering
  • 50 gr rozijnen
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 1 el kaneel
  • 2 appels geschild zonder klokhuis geraspt
  • 1 snuf zout
  1. Rasp de appels in een keukenmachine . Doe in een kom samen met de havermout, de rozijnen, de roomboter, de walnoten, honing, kaneel en snuf zout.
  2. Kneed dit met schone handen tot een forse deegbal. Het deeg plakt, maar dat is geen probleem. Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en rol er balletjes van. Deze maak je plat met je handen en leg ze dan op een met bakpapier bekleedde ovenplaat.
  3. Druk wat stukjes noot in elke koek en schuif de plaat voor 30 minuten in het midden van de oven , die inmiddels is voorverwarmd op 170 graden. En geniet ervan als ze geheel afgekoeld zijn.
Love to Cook