Gezond Surinaams Snackje met kikkererwtjes

4 10 4 5
Aantal personen:
  • 1 blik kikkererwten 400 gr uitgelekt. ( vocht bewaren)
  • 1 middelgrote ui gesnipperd ( meer naar smaak mag ook)
  • 1 tl masala *** ( kerrie/curry)
  • 1 of 2 teen knoflook geperst
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 2 el olijfolie of andere olie
  • 1 rood pepertje zonder zaad en lijst fijn gehakt
  • of stukje madame jeanette
  • 1 runder bouillon bl;okje
  1. Door zus bereidt op het familie diner. Een verrukkelijk tussengerechtje. ook als voorgerechtje of als gezond " snekje " zeer lekker en geschikt.
  2. Smoor de ui, knoflook, pepertje en kruiden zachtjes in olie.
  3. Voeg dan de uitgelekte kikkererwtjes toe met een beetje opgevangen vocht en voeg het bouillonblokje toe. Laat het geheel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.en ... klaar. OP VOORHAND GEMAAKT BEVORDERT DE SMAAK.
  4. Serveer lauwwarm in voorverwarmde kommetjes. ( Optie serveren met fijn geknipte rucola . Zie foto.
  5. P.S Surinamers houden wel van wat meer pit en voegen een klein stukje gesnipperde Madame Jeanette toe bij de te smoren ingrediƫnten. Je zou deze kunnen vervangen door een rood pepertje zonder lijst en zaadjes en uiteraard versnipperd. De Madam Jeanette is de pittigste peper, maar wel zeer aromatisch en een klein stukje is al genoeg voor dat extra beetje aromatische pit.
Love to Cook